Mijn favorieten

Verkoop

Succesvol en zorgeloos uw woning verkopen in 7 stappen

Stap 1. Kennismaking en Voorbereiding
Wilt u uw woning verkopen? Eén telefoontje of mailtje naar Kuin Makelaardij is voldoende voor een optimaal verkooptraject. Wij komen graag, geheel vrijblijvend uiteraard, bij u langs om u persoonlijk uit te leggen wat we voor u kunnen betekenen. Ook geven we uitleg over wat er specifiek mogelijk (en onmogelijk) is bij de verkoop van uw woning. U krijgt sowieso GRATIS een deskundig prijsadvies van ons. Daarbij gaan we, samen met u, natuurlijk voor een zo gunstig mogelijke, maar vooral realistische opbrengst.
Onze inzet
Wanneer we het samen eens worden over de vraagprijs en u besloten heeft om met ons in zee te gaan, zetten we onmiddellijk alles in werking om uw woning zo snel en zo gunstig mogelijk voor u te verkopen. Daarbij halen we alles uit de kast! Ons werkgebied is
West-Friesland (Andijk, Wervershoof, Medemblik, Enkhuizen, Grootebroek, Stede Broec, Zwaagdijk), maar ook daarbuiten staan we graag voor u klaar.

Stap 2. Uw woning verkoopklaar maken
Het is voor een goed verloop van de verkoop erg belangrijk dat u uw woning verkoopklaar maakt. Kopers moeten een goede eerste indruk krijgen en zich snel thuis voelen. U hoeft uw woning niet te verbouwen maar u kunt uw woning wel opruimen, schoonmaken en kleine mankementen verhelpen. Zodat daarna de professionele fotograaf langs kan komen voor een mooie reportage.

Stap 3. Informeren en Bezichtigen
Veel geïnteresseerden zullen meer informatie willen over uw woning. Dat kan online via een uitgebreide presentatie op onze website, social media, telefonisch of door middel van een bezichtiging. Wij voorzien iedereen van de nodige informatie en zorgen ervoor dat alleen serieuze kandidaten uw woning bezichtigen. Uw makkelaar houdt u regelmatig op de hoogte van ontwikkelingen en zorgt ervoor dat er tijdig actie ondernomen wordt als de verkoop onverhoopt niet vlot.

Stap 4. De Onderhandeling
Als een kandidaat geïnteresseerd zal er een openingsbod worden uitgebracht door de Geïnteresseerde. Samen met u wordt de onderhandelingstactiek bepaald. U kunt vertrouwen op een professionele en deskundige begeleiding tijdens deze spannende en belangrijke fase. Omdat u maar één keer kunt verkopen, gaan we voor het hoogst haalbare resultaat. Als er overeenstemming is over de prijs, de datum, eventuele ontbindende voorwaarden en de overname van roerende zaken is er een mondelinge overeenkomst.

Stap 5. De Overeenkomst
Aan de hand van de mondeling gemaakte afspraken wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Om zorgeloos uw woning te kunnen verkopen, is het belangrijk dat deze juridisch goed in elkaar zit. De overeenkomst wordt uitgebreid met u doorgenomen zodat u volledig op de hoogte bent van de inhoud. Na ondertekening wordt de koopovereenkomst naar alle betrokken partijen verzonden.

Stap 6. Naar de notaris
Na ontvangst van de koopovereenkomst heeft de koper recht op de wettelijke drie dagen bedenktijd. Daarnaast wordt in de koopovereenkomst vaak op verzoek van de koper een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het krijgen van een financiering. Wij zorgen ervoor dat deze termijnen bewaakt worden en dat het proces vlekkeloos verloopt. Uiteraard houden wij u op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Stap 7. De Overdracht
Het is gebruikelijk dat de koper voor de overdracht uw woning mag inspecteren om te controleren of alles nog in de staat is zoals het was. Wij verzorgen voor u deze afspraak en zijn hierbij ook aanwezig. Na deze inspectie kan de verkoop bij de notaris definitief gemaakt worden. Wij zijn bij deze afspraak aanwezig om er zeker van te zijn dat alles voor u goed geregeld is.
Ook na de overdracht staan wij voor u klaar voor vragen.

Onze tarieven
Appels en Peren
Appels met peren vergelijken, het komt helaas maar al te vaak voor. Dit ontstaat ook als je puur het verkooptarief (courtage) op je site plaatst. Wat doet de ene makelaar wel en de andere makelaar niet. Zo ontstaan verschillen in werken, en natuurlijk daarmee in het courtagetarief.Maar hoe kunnen we dit nu ondervangen en zorgen voor een duidelijk advies. Dit doen we door u in een gesprek persoonlijk te adviseren. In een circa 1,5 uur durend gesprek informeren en adviseren wij u over uw woning, de vraagprijs, onze werkwijze en de daarmee gemoeide kosten.

Op basis van dit gesprek neemt u het besluit om al dan niet Kuin Makelaardij in de hand te nemen voor de verkoop van uw woning. Zo eenvoudig kan het zijn.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring