Mijn favorieten

Deskundige taxaties Andijk, Wervershoof, grootebroek, stede broec, medemblik, enkhuizen, zwaagdijk, west-friesland


Lidmaatschap: Stichting VastgoedCert

als Register-Taxateur ingeschreven bij Stichting VastgoedCert te Rotterdam, kamer Bedrijfsmatig Vastgoed onder nummer BV 02.121.3231 en kamer Wonen onder nummer RMT 07.111.334


Deskundige taxaties

 

Voor woning en bedri­jfs onroerend goed.


Taxaties


Een taxatie is de basis van alles
De waarde van uw woning is de basis voor alle stappen die u zet in de onroerend goedwereld. Voordat u stappen gaat ondernemen in de woningmarkt is het verstandig om inzicht te verkrijgen in de waarde in de vorm van een gedegen, goed onderbouwd taxatierapport.

Kuin Makelaardij verstaat het vak als geen ander. Zij brengen op korte termijn een deskundig en volledig taxatierapport uit. De kosten van dit rapport zijn afhankelijk van het doel van de taxatie en de getaxeerde waarde.
Allard Kuin is een onafhankelijk expert op het gebied van onroerend goed. Dat wil zeggen dat u verzekerd bent van een objectief advies-/taxatierapport.

Overweegt u uw woning te verkopen, dan bieden wij u een van uw woning aan gecombineerd met een doordacht verkoopadvies.

  • Heeft u een woning gevonden die voldoet aan uw woonwensen, maar twijfelt u aan de waarde: dan staan wij u graag met raad en daad terzijde. Neem kontakt op met Kuin Makelaardij.


Meestal heeft u een taxatierapport nodig als u een nieuwe woning heeft gekocht. De geldverstrekker (bank) wil daarmee zekerheid hebben over de waarde van het onderpand (de woning).

Maar er zijn ook tal van andere redenen waardoor u een taxatierapport nodig heeft. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan situaties als:

Verbouwing van uw huis
Als u hypotheek opneemt voor een verbouwing van uw huis, wil de bank weten of het bedrag dat u investeert ook uiteindelijk resulteert in een hogere waarde. Een taxateur kan aan de hand van uw voorgenomen verbouwingsplannen de waarde van uw woning vaststellen na de verbouwing.

Overlijden
Indien u een woning erft door overlijden, moet u over de waarde van de woning meestal successierechten betalen. Om te bepalen hoeveel u aan de fiscus moet betalen is het vaak aan te raden een taxatierapport te laten maken.

De aan- of verkoop van een woning
De waarde van uw woning is meestal een basis voor beslissing over de koop van een nieuwe of verkoop van uw huidige woning. Door vooraf uw (toekomstige) woning te laten taxeren voorkomt u onaangename verrassingen achteraf. In veel gevallen kan volstaan worden met een verkort taxatierapport of waardebepaling van de woning. Bij verkoop is dit zelfs onder bepaalde voorwaarden gratis.

Echtscheiding
Een echtscheiding is vaak een emotioneel zwaar proces. Het is daarom voor beide partijen belangrijk om voor de begeleiding hiervan een deskundigen in te schakelen. Als u en uw partner samen eigenaar zijn van de woning is het belangrijk inzicht te hebben in de waarde. Zeker als één van u beiden in de woning wil blijven wonen en ander uit wil kopen.